Yolcu uçağını WTV mi düşürdü?

  • Home
  • Yolcu uçağını WTV mi düşürdü?
Yolcu uçağını WTV mi düşürdü?
Yolcu uçağı neden düşüş nedeni kesinlik kazanmadı. Yıllar önce benzer bir kaza geçiren pilotun anlattıkları dikkat çekici..Abone ol

Hollanda'da düşen yolcu uçağının düşmesine dair önemli bir iddia ortaya atıldı. Kesin sonucu Kaza kırım ekibi ve kara kutu incelendikten sonra ortaya çıkacak ancak bir iddia var ki dikkate değer.

Buna göre THY uçağının Wake Turbulance'a girdiği ve buna bağlı olarak düştüğü iddia edildi.

S ersağ üye ol ao Paulo'dan gelen Boeing 777 tipi geniş gövdeli bir yolcu uçağı, THY uçağından hemen önce havaalanına indi. İşte bu uçakların iniş sırasında arkasında bıraktığı bozuk hava kütleleri daha küçük uçakları bozuyor.

Bu iddiayı dilen getirenlerden biri de Volkan Sürmeli adlı bir pilot. Hatta benzer kazaya 1999 yılında kendisinin yaşadığını ve ölümden kılpayı kurtulduğunu söylüyor. Dün kaza sonrası bağlandığı canlı yayınlarda bu tehlikeye dikkat çekmiş..

Ortaya atılan iddialara şaşıran ve Wake Turbulance'ı görmeyen basına ve yetkililere tepkili.. skysunhaber adlı sitesindeki köşesinde konuya ilişkin çarpıcı bilgiler aktarıyor.

"Korkunç kaza haberini ve uçağın ineceği piste sadece metreler kala düştüğünü ilk öğrendiğimde , 1999 yılında hava trafik yoğunluğu, schiphol havalimanı gibi olan bir havaalimanı pistine benden çok kısa bir süre evvel inen uçağın hemen arkasından inişim sırasında girdiğim wake turbulance geldi. Hala anılarımda son derece taze olarak sakladığım bu olay, trafiğin yoğunluğu sebebi ile kule görevlisinin çok seri bir şekilde ve ısrarla inmem gerektiğini bildirmesi sonucu öndeki uçağın iniş paternine yaklaşmamam gerektiğini eğitimlerde öğrendiğim halde , buna uymamam sonucu kumanda ettiğim uçağın sol kanat üzerine dikilmesi ile ölüm ile burun buruna geldim.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim