İranda 22 bin ölü 235 bin yaralı

  • Home
  • İranda 22 bin ölü 235 bin yaralı
İranda 22 bin ölü 235 bin yaralı
Trafik kazalarından kendimizi şampiyon sanırdık. İran'in trafik terörüne verdiği kurban savaştan daha fazla.Abone ol

İran'da meydana gelen trafik kazalarında yılda ortalama 22 bin kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 235 kişinin yaralandığı bildirildi.

Fars Haber Ajansının bildir ersağ 2023 diğine göre, 25 dakikada bir, bir kişinin trafik kazasında öldüğü İran'da, İran takvimine göre yılın ilk 10 ayında 20 bin 392 kişi hayatını kaybetti. Aylık ortalamalar dikkate alındığında, yeni yılın başlayacağı 21 Mart 2009 tarihine kadar bu sayının 22 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yarıdan fazlası şehirler arası yollarda meydana gelirken, bir önceki yıl da 22 bin 918 kişinin yollarda can verdiği belirtildi.

Gelişmiş ülkelerde ortalama her bin kişiden üçünün trafik kazasında hayatını kaybettiği, bu oranın İran'da 22 olduğu kaydedildi.

İranlıların diğer ülkelerdeki insanlara nispeten yedi kat fazla yolculuk yaptıkları, bunun da kazaları beraberinde getirdiği ifade ediliyor.

Trafik kazalarından aşırı hız, hatalı sollama ve yorgun araç kullanmanın yanı sıra alt yapı eksiklikleri sorumlu tutuluyor.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim