Erdoğan kükredi medyaya çattı

  • Home
  • Erdoğan kükredi medyaya çattı
Erdoğan kükredi medyaya çattı
Erdoğan ile Doğan Grubu arasındaki tartışma büyüyor. Erdoğan bugün Malatya'da yine Aydın Doğan'a yüklendi.Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''medyanın felaket tellallığı yaptığını'' söyledi. Partililerin Kanal D'yi protesto etmeleri üzerine gençlere seslenen Erdoğan, "Bırakın onları biz işimize bakalım" dedi.

Erdoğan, Malatya'da Hükümet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, gövdesi gürbüz olmayan ağacın dallarının da gölge vermeyeceğini söyledi.

Ağaçların yapraklarıyla gürleyeceğini belirten Erdoğan, ''Bir ağaç meyve vermiyorsa sadece kökü değil dalları da vermez. Biliyorum ki sizlerin terazisi doğru tartar. Kökünden, gövdesinden hayır görmediğiniz ağacın dallarından medet ummazsınız. Türkiye'ye hayırı olmayanın Malatya'ya hayrı olur mu?'' diye konuştu.

Meydandakilerden bazılarının 'Kanal D dışarı'' şeklinde slogan atmaları üzerine Başbakan Erdoğan, ''Gençler gerek yok biz işimize bakalım'' diyerek, şöyle devam etti:

''Biz bu meydanlarda yürüyoruz, hizmetlerle yürüyoruz. Biz medya ile iktidar olmadık, milletimizle olduk. Yalan, yanlış haber yazan köşe yazarlarıyla kalemşörlerle değil. Biz milletimizle iktidar olduk ve bu yola onlarla devam edeceğiz. Bizim sadık dostumuz sizlersiniz. Onlar alışmışlar başka şeylere; 'Ferman, emir buyurdunuz efendim. Ne istersiniz', 'Şurayı bana ver', 'Buyur al'. AK Parti iktidarı 'Buyur al' diyenlerden olmadı. Sadece hakkını alabil pennsylvania seo irsin diyenlerden olduk. Mesele bu. Sıkıntının altında yatan bu. Bakınız iyice, şu anda adeta çılgına döndüler ve bu şeklide saldırıyorlar. En ufak bir şey arayıp buldukları zaman bakıyorsun ki yaygarayı koparıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz mesele bu.''

Dünyada yaşanan finansal krizi de anımsatan Erdoğan, bu krizin Amerika ve Avrupa'da başladığına işaret ederek bazı bankaların el değiştirdiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bakıyorsun medya felaket tellallığı yapıyor bu ülkede ve yaptıkça kendileri batıyor aslında. Borsada benim param yok. Senin paran ve sen batacaksın sen. Bu felaket tellallığını yaptıkça sen batacaksın. Bakıyorum iş çevreleri de bunlara destek veriyor. Onlar da yanlış yapıyor. Çok açık söylüyorum onlar da yanlış yapıyor. Felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Dürüst olacağız dürüst. Böyle bir dönemi nasıl atlatırız. Bunun gayreti içeresinde olacağız ve bizler şu anda bunun gayreti içerisindeyiz, ama oralardan aldığımız sinyallerle değil. Biz milletimizle dertleşerek bunu yapacağız. Mesele bu.''

IMF ile yapılması ön görülen anlaşmaya da değinen Başbakan Erdoğan, ''IMF, IMF, IMF... Durmadan bunu konuşuyorlar. IMF'den bu borcu niye almadınız. IMF ile niye anlaşmadınız. Ya biz sizden talimat alarak mı IMF ile anlaşacağız. IMF eğer bizim şartlarımızı kabul ediyorsa anlaşabiliyorsak imzayı atarız, ama şartlarımızı kabul etmiyorsa benim memleketimin milletimin çıkarları göz ardı ediliyorsa imzaya gerek yok'' dedi.

Erdoğan, IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borçla iktidarı MHP döneminden aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''MHP bize iktidarı, 23,5 milyar dolar borçla devretti. IMF'ye olan borcu. Şimdi ne kadar borç var? 8 milyar dolar. Onlar borçlandı biz ödedik. Merkez Bankasında ne kadar para vardı biliyor musunuz? 26,5 milyar dolar. Şimdi 67 milyar dolar. Bak nereden nereye geldik. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bu şekilde güçlenebilir mi? 16 tane banka battı MHP'nin iktidar olduğu dönemde. Kimden çıktı bunun parası? Benim vatandaşımdan çıktı 40 milyar dolar. Bunların hayatı bu ve biz varlık barışı ile ilgili bir kanun çıkarttık. Buna da karşı çıktılar. 'hiç bir faydası olmaz' dediler. Kesin sonuçlar Nisan ayında açıklanacak, ama bugüne kadar menkul, gayri menkul elde edilen kaynak ne biliyor musunuz? 12 milyar 604 milyon bu kadar para içerden ve dışarıdan geldi, yani kayıt altına alındı. Nisanda kesinleşecek.''

''MASKELİ SİYASET''

Başbakan Erdoğan 81 vilayet ile gönül gönüle olduklarını belirterek şunları söyledi:

''Biz özgürlükleri Ankara'da yasaklayan Anadolu'ya adım atınca da özgürlükçü kesilen maskeli siyaseti reddediyoruz. İşte gördük. Çarşafa rozet taktılar değil mi? Ondan sonra çarşaflı bir hanımefendiyi nasıl dövdüklerini, tartakladıklarını televizyonda gördünüz değil mi? Ondan sonra ne dediler; 'Bu AK Partili bir provokatör' ama yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı. Ya, daha yatsı olmadan iş çıktı meydana. Meğerse CHP'nin aday adayı ve üyesi ortaya çıktı. Olay bu. Aynı şeyi Batman'da yaptılar. Batman'da bizim partimizin mensuplarına malum partinin temsilcileri taşla saldırdılar kadınlarımıza, ama lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorlar. Nerede kadın hakları? Bizde bizde. Bak bu seçimde bizim kaç tane bayan arkadaşımız il genel meclisi, belediye meclisi başkanlığı adayı biliyor musunuz, 1668. Biz buyuz. Biz ne aldanan olduk, ne aldatan olduk. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesini hem sandıkta, hem meydanda, hem belediye başkanlığında, hem Başbakanlık'ta, hem de milli iradenin karar merkezi olan Meclis'te temsil ediyoruz.

Malatya'da Çiltepe'de, Taştepe'de demokrat olacaksın, Çankaya'da, Konak'da, Kadıköy'de ceberut olacaksın. Hayır, demokrasi bu değil. Bu çağda bu çifte standart bu maskeli siyaseti ne benim Çelikhanlı, Baskilli, Arapkirli ne Akçadağlı vatandaşım kabul eder. Belediye meclisinde de Meclis'te de Milli Güvenlik Kurulunda da BM Genel Kurulunda da 71 milyon 500 bin insanımızın sorumluluğunu, emanetini, yüreğimizde hissediyoruz. Bu yüzden yüzümüz ak, anlımız ak. Bu yüzden gönül rahatlığıyla meydanlarda sizlerle kucaklaşıyoruz. Bu demokrasi kervanı yolda kalmasın diye, bu şehirlerin bahtı açılsın diye koştukça koşuyoruz. milletimize sonuna kadar güveniyoruz, milletimiz de bize güveniyor''.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim