TRT Yıldız geliyor

  • Home
  • TRT Yıldız geliyor
TRT Yıldız geliyor
TRT Yıldız ve Türk ile atağa geçti. 21'inde Yıldız, Nisan'da Türk hayata geçecek. TRT tüm dünyayı kapsayacak. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TRT tüm dünyayı kapsayacak. Son aylarda yeni kanalları ve farklı habercilik planları ile gündeme gelen TRT'de 21 mart'ta yayın hayatına girecek olan TRT Yıldız ve Nisan ayında yayına başlayacak TRT Türk ile tüm dünya kapsama alanına girecek.

İsmi sır gibi saklan search engine optimization an ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bulunan TRT Yıldız, 21 Mart'ta Nevruz özel yayını ve pop yıldızı Tarkan'ın da katılımı ile yayın hayatına başlayacak. Şu anda TRT Türk logosuyla yayında bulunan frekans üzerindenyayın yapılacak. Bu yayın Türk Cumhuriyetleri ve Balkanları kapsayacak. TRT Türk logosu yerine Başbakan Erdoğan'ın ismini koyduğu TRT Yıldız logosu konulacak ve yayın başlayacak.Bu kanalda kültür, eğlence, magazin içerikli yayınlar yapılacak.

Ancak TRT Türk tümüyle haber kanalı olarak yayın hayatına başlayacak ve TRT İnt frekansı üzerinden yayın yapacak. TRT İnt'in logosunun yerine TRT Türk ismi konulacak ve yayın nisan ayında başlayacak. Bu kanalın kapsama alanı ise tüm dünyaya yönelik olacak. Bu kanalın temel hedefi isi dünyaya Türkiye'den haberleri Türk habercileri ve Türk insanının bakış açısı ile aktarmak ve Türkiye'yi ilgilendiren dış haberleri de yabancı haber kanalları üzerinden değil o ülkelerde oluşturulacak TRT'nin Türk habercileri eliyle Türkiye'ye aktarmak olacak. Bu amaçla TRT Türk kadrosu aylardır güçlendiriliyor. NTV Ankara Haber Müdürlüğü'nden ayrılıp TRT Türk'ün başına geçen Ümit Sezgin'in önderliğinde TRT'de hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Yabancı ülkelerde yeni bürolar oluşturuluyor. Özel kanallarda görev yapan bir çok önemli muhabir de TRT kadrosuna kazandırılıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim