Erdoğan ve Baykal horoz dövüşünde

  • Home
  • Erdoğan ve Baykal horoz dövüşünde
Erdoğan ve Baykal horoz dövüşünde
Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, iktidar ve ana muhalefete yüklendi.Abone ol

Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki polemik ve tartışmaların horoz dövüşünü andırdığını, bundan da halkın olumsuz etkilendiğini söyledi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un 21 Mart'ta Erzurum'da gerçekleştireceği açık hava mitingi öncesi memleketi Erzurum'a gelen Lütfü Esengün, Başbakan Erdoğan ve anamuhalefet partisi lideri Deniz Baykal'ı mitinglerde kullandıkları üslup ve sözlerden dolayı eleştirdi. Esengün, Erdoğan ve Baykal'ın miting alanlarında bilerek gerginlik politi komşu ülke reklam kası izlediklerini öne sürdü. Esengün, bugüne kadar seçim mitinglerinde görülmemiş bir üslupla liderlerin birbirlerini itham etmesinden milletin kazançlı çıkmadığını ifade etti. Esengün, her iki liderinden gerginlikten beslendiğini ve oy toplamaya yönelik strateji olarak üsluplarını seviyesizleştirdiklerini iddia etti.

Geçmişte, benzer politik tartışmaların Süleyman Demirel ile Bülent Ecevit arasında yaşandığına dikkat çeken Esengün, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanla anamuhalefet partisi genel başkanı Deniz Baykal uzun süredir devam ettirdikleri, bilerek yaptıkları gerginlik politikasıyla birbirlerine yakışıksız sözlerle saldırması bugüne kadar görülmemiş şekilde cereyan etmekte. Yakışıksız, seviyesiz, sözlerle ithamlardan, bu gerginlikten millet kazançlı çıkamaz, çıkamamakta. Her iki genel başkan da gerginlik politikasını bilerek isteyerek yapmakta. Her ikisi de karşı tarafa saldırmakla tabanını toplamaya, oy toplamaya ve destek almaya gayret etmekte. Geçmişte buna Erbakan Hoca'mız horoz dövüşü derdi. Bunun bir benzerini zamanında Ecevit'le Demirel yapardı. Bu gerginlik politikası sonucunda ezilenler, millet, halk ve çaresiz insanlar oldu. Geçmişte bu böyleydi. Sayın Başbakan, Baykal'a saldırmak yerine işsiz gençlere nasıl iş bulunur, küresel ekonomik krizi nasıl atlatılır, bunları atlatsa daha doğrusunu, iyisini yapar. Başbakanlık şikayet, değil çözüm mercidir. Baykal'a çatmak, uğraşmak yerine ülkenin dertleriyle uğraşsa çok daha doğrusunu yapar. Sayın Baykal da iktidara geldiğinde bu sorunları nasıl çözeceğine dair düşüncelerini, projeleri ortaya koymakla doğrusunu yapar."

Aynı programda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemalettin Hınıslıoğlu, yerel seçimler öncesinde bazı MHP'lilerin, SP ile ittifaka gidildiğine dair asılsız söylentiler çıkarttığını iddia etti. Hınıslıoğlu, seçimlerde ahlaki olarak hiçbir siyasi partiyle ittifaka gitmediklerini belirterek, seçmenlerden bu kişilerle tartışmalara girmemelerini ve bu provokatörlerin kimliklerini tespit ederek kendilerine bildirilmelerini istedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim