Talabani sözünde durmadı çizdik

  • Home
  • Talabani sözünde durmadı çizdik
Talabani sözünde durmadı çizdik
Öğrendik ki, bizden aldığı silahları PKK'ya vermiş. Bu kalleşliği tespit edince, onun üzerini çizdik.Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yle biraraya gelmesi ve her iki liderin söylemleri, kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor. Yalçın Doğan Hürriyet'teki yazısında, benzer diyalogların 90'ların siyasetçileri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın bir anektoduna yer verdi.

BİZİM SİLAHLAR PKK'YA
Tarihten bir örnek. Yaşayanın ağzından. Mesud Barzani ile C best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey elal Talabani her sefer söz veriyor, her sefer biz, "bu işin artık sonuna geliyoruz" diye derin bir nefes alıyoruz. PKK'dan desteğini çekmek için, ikisi de söz veriyor. Abdullah Gül, Talabani ile yeniden sarmaş dolaş. Barzani Viyana'da, tuh yazık oluyor, onunla görüşemiyor. Oysa, görüşmüş olsa, ondan da aynı sözü alacağına hiç kuşku yok.

"TALABANİ SÖZÜNDE DURMADI, ÇİZDİK"
Şimdi biraz tarih dersi. Değerli araştırmacı Hulusi Turgut'un önemli bir kitabı var, Barzani Olayı. Gün yüzüne çıkmamış tutanaklar, mektuplar, görüşmeler içeren bu kitap, Barzani ve Talabani, genel olarak Kürt konusunda başvuru kitaplarından biri. 90'ların Devlet Bakanı Cavit Çağlar anlatıyor:

"Mesud Barzani'yi davet ettik, Başbakan Demirel'le görüştü. Kendisine para ve silah verdik, rahatladı. Kuzey Irak politikasında Türkiye ile ortak hareket etme sözü verdi". (Hulusi Turgut, Barzani Olayı, s.511).

Kuzey Irak politikası, PKK'yı bitirmek anlamında. Çağlar devam ediyor:

"Celal Talabani'yi de davet ettik. Para istedi, para verdik, silah istedi, silah verdik. Daha sonra öğrendik ki, bizden aldığı silahları PKK'ya vermiş. Bu kalleşliği tespit edince, onun üzerini çizdik". (Aynı kitapta, s.511).

UMUTLA SARILIP, HÜSRANLA RİCAT..
Bugün devletin tepesinde oturanlar, eminim ki, devlet arşivindeki bu dosyaları okuyor. Buna rağmen, umut saçan sözler söylüyor. İşte, huzurunuzda tarihten bir umut ve hayal kırıklığı. Umutla davet ediyoruz, sonuçta bizim silahlar PKK'ya gidiyor. İtirazı duyuyor gibiyim, 90'lı yıllar ayrı, şimdi ayrı. Daha geriye gidelim, hiç fark yok. Zaman geçiyor, onlar aynı yerde. Biz de, aynı yerdeyiz. Umutla sarılıp, hüsranla ricat.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim